Vår värdegrund

Vår värdegrund

Hej,

Idag tänkte jag presentera vår värdegrund här på Cross Connect. Som ni kanske listat ut genom presentationen av vår arbetsgrupp i förra inlägget är vi självklart för att ha en arbetsplats och vision som står för mångfald och inkluderande. Här ska alla trivas och må bra och vi vill i största mån ta tillvara på allas kunskaper och personligheter. Vi har kontinuerliga möten dedikerade till just detta ändamålet för att stämma av läget och hur varje enskild invid upplever att vi lever upp till våra visioner om mångfald och jämlikhet. Ibland får vi förslag för hur vi ytterligare kan förbättra oss och jag som chef tycker att det är utmärkt att det finns den öppenheten bland oss, att man vågar säga hur man egentligen tycker och känner. Det är så vi tillsammans kan utvecklas. 

Ett viktigt led i att vara ett bra team och trivas tillsammans är att se till allas hälsa och välmående, därför erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag och lika många mamma som pappadagar vid föräldraledighet, för att ge några exempel. Nu i corona tider blir även hygiensak biten på själva arbetsplatsen extra viktig så vi har även införskaffat desinfektionsmaskiner för desinfektion av stora ytor då det är det effektivaste sättet att förhindra smitta genom kontaktytor. 

Vi är även måna om miljön och vill bidra till ett hållbart samhälle, vi gör detta genom att undvika resursslöseri, alla har fått ett åkkort med den kommunala kollektivtrafiken istället för att ta bilen hit till kontoret och vi tar bussen eller vagnen även när vi ska till kundmöten utanför kontoret. Tillsammans med en rådgivare har vi satsat våra investeringar och aktier på gröna alternativ för att även på så sätt arbeta med hållbart miljömässigt. Genom att erbjuda en del pro bono timmar åtar vi oss arbeten för olika organisationer som arbetar för social välfärd, exempelvis har vi ett projekt igång just nu som hjälper en organisation som arbetar med hemlösa. 

Med andra ord brinner vi alla här i teamet för att bidra till ett mer jämlikt och mer hållbart samhälle. Sedan kan vi såklart inte göra allt, men alla kan göra något. Vilket är ännu viktigare än någonsin att vi alla drar ett strå till stacken för en mer hållbar värld, i både det stora och det lilla, så det känns verkligen bra att kunna bidra med något. Och att bygga upp ett team som trivs och mår bra tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *